Mongeta Perfección Negra Polo 100 gr.

Mongeta Perfección Negra Polo 100 gr.

Més detalls


Per comandes truqueu-nos al 977 120 102


Llavors de Mongeta Perfección Negra Polo

 

Nom comú: Mongeta Perfección
Nom científic: Phaseolus vulgaris.
Família: Fabaceae.
Tipus: Hortícola.
Origen: Mèxic, Perú i Amèrica Central.
Descripció: Varietat de mata alta, de cicle mitjà. Planta de port moderat. Beines de secció rodona / oval de 17 cm de longitud, sense fils.
Gra de color blanc.
Creixement vigorós. Anual.
Cultiu preferiblement en hivernacle, encara que s'adapta bé a l'aire lliure.
Resistent al virus del mosaic comú a la mongeta.
Resistència: No resisteix les gelades.
Època de sembra: De maig a setembre.
Mode de sembra: Sembra directa al marc de 80x40 cm. de separació entre plantes, posant 3-4 llavors per cop.
Profunditat de sembra: 4 cm.
Recollida: De juliol a novembre.
Cures: S'adapta perfectament a qualsevol tipus de clima, encara que prefereix zones càlides.
És aconsellable l'ús d'un tutor per guiar el seu creixement.
Tipus de sòl: Lleuger, ben drenat i ric en nutrients. No salí.
Llum: Ple sol.
Reg: Moderat.
Curiositats: Mongetes, Fesols, Mongetes, Fabas, Fesols, Porotos, etc són les llavors comestibles d'aquesta planta.

Les beines es lignifican quan quallen definitivament les llavors.

Les beines es mantenen tendres fins que en un estat avançat de maduresa, les parets es reforcen amb teixits fibrosos i les llavors s'endureixen, pel que deixen de ser comestibles com verdures, passant a consumir les llavors com llegums. En aquest últim cas s'han assecar a l'aire les beines madures per extreure les llavors.

Seques poden emmagatzemar-se durant molt de temps, sempre allunyades de la humitat i en recipients hermètics.

Consumida a nivell mundial i conreada des de l'Antiguitat, la hi considera aliment imprescindible en la cultura gastronòmica de molts països.