Romani comú 0.2 gr.

Romani comú 0.2 gr.

Més detalls


Per comandes truqueu-nos al 977 120 102


Llavors de Romaní comú

El romaní és un arbust llenyós de fulles perennes molt ramificat , pot arribar a mesurar 2 metres d'altura . El trobem de color verd tot l'any , amb tiges joves borroses ( encara que l'esborra es perd en créixer ) i tiges anyencs de color vermellós i amb l'escorça esquerdada .

Les fulles , petites i molt abundants , presenten forma lineal . Són oposades , sèssils , senceres , amb les vores cap avall i d'un color verd fosc , mentre que pel revés presenten un color blanquinós i estan cobertes de pilositat . A la zona d'unió del full amb la tija neixen els ramells floríferes .

Les flors són d'uns 5 mm de llarg . Tenen la corol·la bilabiada d'una sola peça . El color és blau violeta pàl·lid , rosa o blanc , amb calze verd o alguna cosa vermellós , també bilabiat i acampanat . Són flors axil·lars , molt aromàtiques i mel·líferes ( contenen mel ) , es localitzen al cim de les branques , tenen dos estams encorbats soldats a la corol·la i amb una petita dent .

El fruit , tancat al fons del calze , està format per quatre petites nous transovades , en tetraqueni , de color terrós .