Mongeta Contender 100 gr

Mongeta Contender 100 gr

Més detalls


Per comandes truqueu-nos al 977 120 102


Llavors de Mongeta Contender

 

Nom comú: Mongeta Contender, Mongeta de mata baixa.
Nom científic: Phaseolus vulgaris.
Família: Fabaceae.
Tipus: Hortícola.
Origen: Mèxic, Perú i Amèrica Central.
Descripció: Jueva de mata baixa, de llargues beines (16 cm.), Verds, de secció cilíndrica.
Molt vigorosa, resistent i productiva.
Òptima per verdejo i per congelat.
Gra de color crema.
Resistència: No resisteix les gelades.
Època de sembra: De març a juliol.
Mode de sembra: Sembra directa al marc de 80x40 cm. de separació entre plantes, posant 3-4 llavors per cop.
Profunditat de sembra: 2 cm.
Recollida: De juny a octubre.
Cures: S'adapta perfectament a qualsevol tipus de clima, encara que prefereix zones càlides.
És aconsellable l'ús d'un tutor per guiar el seu creixement.
Tipus de sòl: Lleuger, ben drenat i ric en nutrients. No salí.
Llum: Ple sol.
Reg: Moderat.
Curiositats: Mongetes, Fesols, Mongetes, Fabas, Fesols, Porotos, etc són les llavors comestibles d'aquesta planta.

Les beines es lignifican quan quallen definitivament les llavors.

Les beines es mantenen tendres fins que en un estat avançat de maduresa, les parets es reforcen amb teixits fibrosos i les llavors s'endureixen, pel que deixen de ser comestibles com verdures, passant a consumir les llavors com llegums. En aquest últim cas s'han assecar a l'aire les beines madures per extreure les llavors.

Seques poden emmagatzemar-se durant molt de temps, sempre allunyades de la humitat i en recipients hermètics.

Consumida a nivell mundial i conreada des de l'Antiguitat, la hi considera aliment imprescindible en la cultura gastronòmica de molts països.